Glazbene stolice

Zabavna igra za koju su potrebne stolice i glazba.

Stolice se poslažu u krug, a važno je da ima onoliko stolica koliko ima djece. Glazba kreće glasno, a kada voditelj naglo stiša glazbu, djeca moraju što prije sjesti na praznu stolicu. U sljedećem krugu jedna stolica se izbacuje van. Glazba ponovno kreće, a djeca hodaju oko stolica. Kada glazba prestane, trebaju što prije sjesti na praznu stolicu. Kako je ovaj put jedna stolica manje, netko će ostati bez stolice. To dijete napušta igru i navija za druge igrače. U svakom krugu se izbacuje po jedna stolica i jedan igrač napušta igru. Na kraju ostaje jedna stolica i dvoje djece, a pobjednik je onaj koji uspije sjesti na stolicu nakon prekida glazbe.

Uhvati balon u lijevak!

Sve što Vam treba su baloni i nekoliko lijevaka, ovisno koliko će biti djece.

Ova igra nema nekih posebnih pravila. Napušite balone, pobacajte ih po prostoriji i recite djeci da moraju što više puta baciti balon u zrak i uhvatiti ga u lijevak. Igra traje sve dok se djeca ne umore.

Od ove igre se može napraviti natjecanje tako da se djeca poredaju i pokušaju što više puta u jednoj minuti uhvatiti balon. Uspjeli pokušaji se zbrajaju, a onaj zbroj djeteta čiji je najveći u minutu pobjeđuje.

Zaigrajmo školicu!

Iako se igra uglavnom na otvorenom iscrtana kredom na pločniku, igra školice se može zaigrati u toplini doma ili naše igraonice.

Potrebno:

  • ljepljiva traka u boji koja će poslužiti za “iscrtavanje” školice na parketu ili pločicama
  • komadić krede (ili nešto drugo) koji će poslužiti umjesto kamenčića za bacanje

Trakom napravite deset kvadrata sa brojevima od 1 do 10 u svakom kvadratu te igra može početi.

Pravila igre:

Prvi igrač stane ispred polja označenog brojem 1 i u njega baci kredu. Skakućući na jednoj nozi igrač skoči u prvo polje, uzme kredu i skakućući na jednoj nozi vraća se na startnu poziciju. Nakon toga isti igrač baca kredu u polje označeno brojem 2 i ponavlja postupak te se skakućući na jednoj nozi, polje po polje vraća na startnu poziciju. Postupak se ponavlja sve dok igrač ne prođe sva polja od 1 do 10. Pobjednik je onaj igrač koji prvi prođe sva polja.

Ako igrač ne baci kredu na odgovarajuće polje ili je prilikom skakanja stao na crtu, gubi red i drugi igrač dobiva pravo na igru. Također je bitno da kreda prilikom bacanje ne padne na liniju trake jer u tom slučaju igrač također gubi red u igranju. Zabavite se uz veselu igru školice!